24 martie 2009

Flegmismul - un nou stil de decoraţiuni exterioare

Citirea acestui post se face numai cu acordul părinţilor.
În cazul în care apar senzaţii de greaţă sau scârbă, vă rugăm să contactaţi de urgenţă medicul sau farmacistul.

Cum mă îndreptam spre scârbici, făcând slalom printre şanţurile şi bolovanii de pe stradă, ajung în Zona Flegmusculară. Nu am văzut atâtea flegme pe metru pătrat în toată viaţa mea. Să le spunem generic "mărţişoare". Erau aşa de multe că nu mai aveam pe unde să merg. Stomacul îmi intrase în grevă. Urla după lămâi. Aveau forme şi culori diferite ("mărţişoarele"). Încercam să-mi aduc aminte dacă s-a dat o nouă lege prin care primăriile erau obligate să schimbe pavajul. Erau atât de multe încât eram mai mult ca sigur că se puteau vedea din avion. Poate au dorit să construiască o pistă de aterizare pentru OZN-uri sau poate e un nou stil de decorare a spaţiilor publice.
Cum mă grăbeam să părăsesc acea zonă cât mai repede, am nefericirea de a trece pe lângă un "redecorator". Respectivul, îşi încarcă compresorul şi aruncă "un mărţişor" la mai puţin de 10 cm de umărul meu. Mă întorc nervos spre el cu intenţia de a-i adresa ceva "laude" vis a vis de activitatea pe care o desfăşoară, dar observ că el se îndepărtase. Scârbit, îmi continui drumul. După 50 de metri, fericit că am părăsit zona inflegmată...pardon inflamată, observ un grup de muncitori. Aceştia lucrau pe principiul: "Dorele, ne mişcăm şi noi mai cu talent?", adică unul săpa şi 5 ce credeţi că făceau? Sorbeau nişte ceai şi împărţeau "mărţişoare" pe unde apucau.
La un moment dat simt ceva lipicios şi vâscos pe talpă. În 5 secunde am trecut prin toate culorile curcubeului. Am căutat o bordură şi am început procedeul de îndepărtare a materiei vâscoase. Phiuu... era o gumă de mestecat.

Acum sunt la birou, dar încă mai simt o senzaţie uşoară de greaţă. Are cineva lămâi la el? Vreau şi eu.

4 comentarii:

  1. Ce bine mi-a prins postu asta! Tin cura de slabire si imi tot statea capu la tortu din frigider (sa mananc, sa nu mananc?). Acuma am luat o hotarare buna pt silueta mea. O sa citesc si maine postu in caz ca nu termina a mei prajitura si ma chinuie iar pofta :P.
    Imi place cum scri. Tine-o tot asa!

    RăspundețiȘtergere
  2. Bine ai venit vezicutza.
    Eu am mâncat cu o oră şi jumătate în urmă. Nu am reuşit să-mi scot imaginea din minte aproape toată ziua. :D

    RăspundețiȘtergere
  3. Cah, caca! Nu-i asa ca te nervozeaza maxim fotbalistii pe care-i vezi la tv scuipand non stop cand sunt pe teren? :( Ce urat!

    RăspundețiȘtergere
  4. Buna ADA,
    Aşa este, dar fotbaliştii pe lângă faptul că scuipă, se mai scarpină la coaie, rup iarba înainte de a intra pe teren şi o bagă în sân iar în timpul meciului înjură mai mult decât joacă.

    RăspundețiȘtergere