14 aprilie 2009

Drama Bă...să...(fie)...rabie, pardon Basarabiei



















Cum îmi aruncam privirea pe ştirile online, citesc în Jurnalul Naţional (sursa imaginilor de mai sus) despre starea generală din Basarabia. Bolşevicii ăia nenorociţi, care după numărarea voturilor din 5 Aprilie nu mai au nici o funcţie, ţin cu dinţii de putere. Adică Voronin nu mai este preşedintele Republicii Moldova, dar se pare că a ridicat o cortină de fier peste populaţie. O parte a protestatarilor din 7 Aprilie au fost arestaţi şi bătuţi bine în comisariatele de poliţie. Jurnaliştii sunt arestaţi şi ţinuţi fără să li se dea explicaţii, doar pentru a asculta strigătele de durere ale celor bătuţi. Sunt eliberaţi ulterior şi povestesc tot ce au auzit. În felul acesta, în sufletul populaţiei, se instaurează strarea de frică şi este alimentată de echipajele de poliţie care patrulează nonstop cu girofarele pornite. Acestea sunt metode comuniste de manipulare a maselor.
Vă voi prezenta o lista de persoane ce au fost ţinute în condiţii mizere în beciurile comisariatelor şi bătuţi cu bestialitate.
" ● Sergiu Creţu, student, 23 de ani - fractură de humerus;
● anonim, 23 de ani, a fost bătut de poliţişti cu şi fără uniformă - fractură de humerus, comoţie cerebrală, contuzii;
● anonim, 19 ani - tortură, comoţie cerebrală, contuzia ţesuturilor moi, a fost insultat, umilit şi bătut în comisariatul de poliţie;
● Popa Andrei, 18 ani - comoţie cerebrală, contuzie facială, a fost bătut în comisariatul de poliţie, nu a primit hrană şi apă 24 de ore;
● Roscot Denis, 20 de ani - comoţie cerebrală, fractura oaselor nazale, contuzie facială, a fost bătut în comisariatul de poliţie, i s-a impus să semneze declaraţii false, a stat încătuşat de pat în spital timp de o noapte."
Nu este normal aşa ceva. Unde sunt Comisiile Europene pentru Apărarea Drepturilor Omului? Trăim în secolul XXI şi în unele ţări încă se întâmplă aşa ceva. Din păcate, în acest caz, este vorba de fraţii noştri de peste Prut. Acest teritoriu a făcut cândva parte din ţara noastră, iar strămoşii noştri, Ştefan cel Mare şi a lui oaste, dar nu numai, au vărsat sânge de român pentru a apăra acest teritoriu. Mulţi dintre români îi consideră pe basarabeni ca fiind o naţie de ruşi. Cineva mă întreba zilele trecute: Câţi dintre ei mai sunt români? Mulţi nici nu cunosc limba română. De ce să-i unim cu România? Pentru că au stat prea mulţi ani sub bocancul rusesc şi se ştie cât de dur poate fi acest regim şi pentru că strămoşii lor au fost români, indiferent dacă vrem sau nu să acceptăm acest lucru.

Sper ca România să facă presiuni mai mari la U.E. şi poate nu-i abandonăm în ghearele comuniste. Să nu uităm că în faţa lui Dumnezeu suntem egali, indiferent de culoarea pielii sau limba vorbită. Nu trebuie să fim indiferenţi când acei tineri suferă, chiar dacă nu cunosc limba română. Sunt oameni ca şi noi, dar sunt trataţi ca şi criminalii în serie.
blog comments powered by Disqus