7 aprilie 2009

Paralela 1989 - 2009


Ajuns acasă de la scârbici, deschid televizorul şi mă pregateam să păpăcesc ceva. Moment în care am rămas cu gura căscată. Republica Moldova s-a revoltat. Se vorbeşte de revoluţie, se vorbeşte de lovitura de stat, se fac asemănări cu revoluia din '89, dar un lucru este sigur, acelor oameni le-a ajuns cuţitul la coaste. Din informaţiile de la televizor, se pare că alegerile au fost fraudate. 200000 de "morţi" au votat cu actuala guvernare. Se pare că au luat modelul din România, unde pe listele de alegători existau şi persoane decedate.
Studenţii din Iaşi şi Bucureşti şi sunt sigur că până deseară, din toată ţara, solidarizează cu fraţii noştri de peste Prut. Domnul Voronin vorbeşte despre huliganism, despre lovitură de stat şi că în nici un caz nu este revoluţie, dar primul lucru pe care l-au făcut autorităţile din Moldova a fost să întrerupă semnalul televiziunilor şi posturilor de radio, să blocheze toate autobuzele cu oameni ce încercau să intre in Chişinău, dar şi să blocheze accesul dinspre România spre Republica Moldova a studenţilor moldoveni, ce doreau să se întoarcă acasa. Mie îmi miroase a revoluţie.
Ce mă întristează este faptul că s-a ajuns la violenţă şi că sunt oameni răniţi, posibil şi morţi. Singurul mod în care este transmisă această revoluţie este de către televiziunile online.
Dacă autorităţile de la Chişinău sunt nevinovate, de ce au recurs la aceste "interdicţii" asupra mass-mediei. De ce ameninţă că vor apela la armată. E clar că ceva este putred.

Îmi doresc să nu mai fie persoane rănite sau mai rău, dar istoria ne învaţă că fără vărsare de sânge nu se poate schimba ceva.

blog comments powered by Disqus