20 octombrie 2009

Smart or stupid?

După o zi dificilă la scârbici, iată-mă ajuns la căminul meu. Nu vedeam în faţa ochilor decât canapeaua pe care urma să-mi plantez curu'. Dar cum viaţa are o ironie aparte, acest lucru nu s-a întâmplat pentru că am fost apelat pe molecular de scumpa mea Vennynoasă. Mă ruga să mă duc până la ea la scârbici să-i instalez unei colege o sau un (habar nu am) Smart Table. Cât de greu poate să fie? Pentru un împiedicat ca mine, destul de greu.
Nici nu am intrat bine în birou şi găsesc pe masă un morman de CD-uri şi ceva cabluri. Tabla mă aştepta liniştită într-un colţ cu Vennynoasa alături.

- Ce sunt cu astea?
- Asta e tabla, astea sunt CD-urile pe care le-a găsit şi ceva cabluri.
- Bun, şi eu ce trebuie să fac?
- Să o instalezi.
- Păi văd că este montată pe un suport.
- Ţi-am spus că trebuie instalată, nu montată.
- Păi şi instalatorul ne-a montat apometrele, deci care e diferenţa între a monta şi a instala?
- Măi, tu eşti cu capul?
- Păi de ce se numeşte instalator şi nu montator.
- Lasă-l naibii de instalator şi instalează Tabla.
- Şi ce face arătarea asta?
- Nu ştiu.
- ...

Mă aşez cuminte în faţa calculatorului şi mă uit la CD-uri ca melcul la curcubeu. Găsesc soft-ul pentru tabla minunată, , îl instalez şi o cuplez la computator printr-un cablu USB. Toate-s bune şi frumoase, dar eu tot ca celebrul melc priveam. În afară de faptul că s-a aprins un led, nu obţineam nici un rezultat. Pornesc soft-ul, iau curajos un marker optic sau ce era chestia aia care semăna cu pu la la la şi încep să trasez nişte linii aleatorii cu graţia unui pictor renascentist. Rezultatul a fost o pictură abstractă pe ecranul PiSi-ului.
- La ce anume se foloseşte balaurul ăsta?
- Pentru prezentări, lecţii etc.
- Aha... /dignose Mai ai şi alte informaţii?
- /blush
Deschid repede Internet explorer-ul să văd ce face ciudata tablă. Ei sula şi căciula, de unde net dacă nu-i. Abandonez ideea şi mă pregăteam să plec.
- Te-a rugat să vezi de ce nu-i funcţionează imprimanta.
- Pentru că nu e pornită.
O pornesc şi încerc să imprim o pagină de test. Nimic. Imprimanta stătea calmă şi mă privea nedumerită ca şi cum m-ar fi întrebat:
- Daaa...cu ce vă pot ajuta?
Când verific dacă nu a ieşit cablul USB...Surprize surprize cu Andreea Marin, nu exista acest cablu. Iau cablul de la Smartui-m-aş pe ea tablă şi îl conectez la imprimantă. Totul funcţiona cum trebuie.
Ajuns acasă, googăluiesc să văd ce face această SMART Table. Face multe, dar îi mai trebuie şi un video proiector.
/bye
blog comments powered by Disqus