14 aprilie 2009

Campania "Să-i moară... vecinului la intrare"

Inspirat de un post de pe blogul Adei şi de comentariile de acolo, m-am hotărât să pornesc campania "Să-i moară...vecinului la intrare". Este o campanie împotriva nesimţirii, iar imaginea de mai sus reprezintă mascota campaniei. Sloganul campaniei este: "Dacă tot nu-ţi pasă, nu mai bine faci la tine în casă?". Pe această cale rog toţi micii scriitori online care au asistat, de buna voie şi siliţi de împrejurări, la diferite situaţii în care NESIMŢIREA este actorul principal, să publice pe bloguri şi să critice în cel mai dur mod posibil aceste lucruri. Nu trebuie trecute cu vederea pentru că se înmulţesc mai repede decât paramecii dintr-o baltă în plină vară.

Pentru cei care vor să susţină campania, dacă au bunăvoinţă, pot să afişeze pe blogul lor şi Web Banner-ul campaniei cu simpatica noastră mascotă. E foarte simplu, doar adăugaţi următorul cod şi înlocuiţi în el semnu * cu semnul < şi semnul $ cu semnul >

*a href="http://lagurasobei.blogspot.com/2009/04/
campania-sa-i-moara-vecinului-la.html"$
*img border="0"
src="http://img258.imageshack.us/
img258/1617/campaniemascota.th.jpg/"$*/a$



Astea fiind spuse, am să încep această campanie cu un mic post despre gunoaiele urbane şi nu mă refer la ghene, ci la oamenii şi gunoaiele lor lăsate intenţionat în urmă din pură nesimţire.
Vedem în fiecare zi, la fiecare colţ de stradă, pe spaţiile verzi sau când mergem în natură numai deseuri menajere. Majoritatea sunt ambalaje din plastic, material ce se autodezintegrează în 600 de ani. Aceşti parameci cu minte de moluscă, că nu pot să le spun oameni, distrug natura puţin câte puţin. Poluează pânzele freatice, distrug vegetaţia, omoară animalele. Am citit recent că un număr tot mai mare dintr-o specie de broaşte ţestoase gigantice, declarată monument al naturii, au fost găsite moarte din cauza nesimţirii umane. Aceste Ţestoase se hrănesc cu meduze şi nu pot să facă distincţia dintre o meduză şi o pungă de plastic, aşa că s-au axfisiat după ce au înghiţit pungile aruncate de oameni. Ca să vă daţi seama cât de gravă e situaţia am să vă prezint următoarea imagine.
Dar până la ţestoase, eu mor de ciudă când mă duc "la grătar" şi văd peste tot numai bidoane, hârtii, pungi de plastic, conserve, prezervative, absorbante şi alte "semne" ale "civilizaţiei".
Dar cel mai mult şi mai mult urăsc acele persoane care îşi aruncă pe geam sacul menajer, plin de diferite mizerii. Măi porcilor, e atât de greu să-ţi duci gunoiul la ghenă?

Aşa că strig cât pot de tare: SĂ ÎŢI MOARĂ....LA INTRARE!!!
blog comments powered by Disqus