2 februarie 2009

Mi-a venit mintea la cap

Luni dimineaţă (3:15 AM) visam ceva frumos, dar sincer nu îmi aduc aminte ce. De ce? Pentru că la acea oră m-am trezit brusc şi nu înţelegeam de ce. M-am uitat la ceas, pentru că mai obişnuiesc să mă trezesc înainte să sune. Priveam tavanul şi încercam să înţeleg de ce nu dorm la acea oră. Brusc, simt o zvâcnire în cavitatea bucală, urmată de o durere nu prea puternică, dar enervantă. Sar din pat şi mă duc în faţa oglinzii. Ce să vezi? Doamna Măseluţă de minte (există una şi de prostie?) îşi făcea de cap, adică se chinuia să iasă la suprafaţă, să se prezinte în toată splendoarea ei.
Eu consternat de ceea ce se întâmpla şi enervat de durerea produsă de ea, o întreb într-un limbaj de cartier:
- Ce faci fă? Nu ai somn? De ce mama măsii m-ai trezit? Eşti nebună? La fel m-ai chinuit şi acu' 3 ani şi nu ţi-ai dezvăluit decât un colţişor.
Ea cu o privire de puştoaică şmecheră îmi răspunde:
- Ei şi? Mă plictiseam şi vreau şi eu să cunosc un dinte frumos sau să mă împrietenesc cu o măsea. Să-mi fac şi eu un trai în viaţă.
Şi îmi face uşor cu ochiul.
Eu enervat la culme de tupeul ei:
- Nu mai spune? Nu vrei şi un whisky? De asta m-ai trezit?
- Dar nu am vrut să te trezesc, dar...
- Dar ce fă? Tu crezi că faci ce vrei la mine în gură? Unde te crezi?
În acel moment, am realizat că vorbeam cu o măsea. Mai mult de atât, tremuram ca un câine la injecţie. La naiba, aveam frisoane. L-am trezit din somn pe domnul termometru. Acesta, chior de somn, m-a anunţat că aveam 39,4. Era clar, deliram.
Am căutat prin sertare un Tador pentru durere, un antiinflamator pentru zona afectată de Măseluţa Demolatoare şi un Coldrex pentru febră. Le-am aruncat pe gât şi m-am întors în pat. M-am lipit de a mea soţie, în speranţa că am să gasesc ceva căldură şi m-am apucat de numărat oi. Nu ştiu când am adormit, dar ştiu că mâine mă duc la stomatolog. Să vedem ce hotărăşte specialistul în legătura cu fiţele doamnei Măse. Dacă nici specialistul nu o poate linişti, sunt sigur că Zâna Măseluţă are ac de cojocul ei.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu