10 decembrie 2008

De ce păsărică şi nu meduză?

Venind agale de la serviciu şi cocoşat de frig, aud din întâmplare un fragment dintr-o discuţie dintre o doamnă (posibil mamă) şi o fetiţă (posibil fiică) ce suna cam aşa: ".....nu se poate, poţi răci la păsărică". Şi iată că în ceaţa din mintea mea se formează o nouă întrebare: De ce Doamne iartă-mă...."păsărică"? Cum mama măsii ne-a venit ideea asta să o numim pe dânsa..."păsărică" şi mai mult de atât să mai şi împământenim chestia asta? Eu unul nu văd legătura între păsărele şi "păsărici". Păsărelele zboară, cântă, sunt viu colorate, dar "păsăricile" nu zboară (doar din pat în pat, asta ca să nu vorbesc buruienos), nu cântă (pardon, mai fac "flioşc - flioşc" când prind aer, dar atunci seamănă cu o beşină şi în nici un caz cu trilurile păsărelelor) şi nu sunt viu colorate (doar dacă nu sunt eu în pas cu moda), unele din ele chiar nu au păr. Câte păsărele aţi văzut voi fără pene?
Mai aud câte un întârziat care spune: "Ahhh..ce ţi-aş mânca păsărica!" Băi nebunule, lasă naibii păsăricile şi mai treci şi tu pe carne de porc, vacă, peşte, nu de alta, dar intră găinile în grevă. Ce faci tu se numeşte genocid aviar. Sau expresia: "Ce ţi-aş da-o la păsărică!". Băi drogaţilor, aşa din curiozitate: Aţi încercat să o faceţi cu o găină? Dacă DA,...cum e? Dacă NU, atunci lăsaţi naibii păsărelele în pace. Mie îmi plac păsărelele şi nu mi-aşi dori să le văd penetrate de nişte zoofili ca voi.
Dacă nu puteţi spune în faţa copilului cuvântul PUŢĂ, atunci gasiţi alt sinonim, cum ar fi MEDUZĂ. Asemănarea este mai mare:
- nici una nu zboară;
- ca formă sunt apropiate;
- ambele sunt umede şi moi;
- iar dacă le ţii prea mult timp departe de apă încep să pută.

Dragi părinţi, fac un apel către dumneavoastră şi vă rog să nu mai duceţi copiii în eroare. Explicaţi-le că ce au ei între picioare nu sunt "păsărici" şi "cuci", alea trăiesc doar în pădure, au pur şi simplu puţe şi pu...(asta le spuneţi când cresc mai mari ca să evitaţi situaţii jenante ce s-ar putea crea în public).

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu