6 martie 2009

Căcăcioase păsărele...

Afară plouă liniştit şi-n casă este cald. O minunată dimineaţă de primăvară. După ce am servit liniştit cafeaua şi am vizionat ştirile matinale pentru a afla ce căcaturi se mai întâmplă în această minunată ţară, am pornit spre scârbici. Odată ieşit din bloc am observat că e răcoare, chiar frig, dar ce m-a surprins cel mai mult a fost liniştea. O linişte apăsătoare ca în filmele horror. Privesc în jur şi constat că nu mai sunt păsărele. Nici vrăbiuţe, nici guguştiuci, nici măcar urâtele ciori. Unde sunt acele făpturi gingaşe? Nu se auzea nici un ciripit sau fâlfâit de aripi, ceva nu era în ordine. Privesc atent văzduhul în căutarea unui semn care să-mi indice prezenţa păsărilor. Nimic, deja îmi era dor de ele. Îmi plac foarte mult, în special graţioşii guguştiuci.
Şi dacă nu era nici o pasăre sau altă făptură zburătoare (Superman) atunci de unde dracu erau 7 găinaţi pe maşina mea? De ce naiba au placerea asta sadică de a se căca pe capul nostru sau pe maşini? De ce nu se defecalizează prin grădini, prin parcuri sau în alte zone nepopulate. Mă disperă, mai ales că se întăreşte destul de repede şi e acid, adică atacă vopseaua maşinii. Specific că nu aveam maşina parcată sub un copac, deci ce au avut cu ea? Şi când mă gândesc că le puneam pe pervazul de la bucatarie bobiţe de orez, pâine, mămăligă, îmi vine să-mi dau pumni în cap. Asta e multumirea lor?
Sunt sigur că fiecare dintre voi a fost căcat măcar odată de păsărele. Lucru care stârneşte instantaneu hohote de râs din partea fericiţilor de lângă voi. Mai mult de atât, acest lucru se întâmplă când eşti îmbrăcat la 4 ace şi te grabeşti la o şedinţă, când ai stat o oră ca să te aranjezi pentru a te duce la "prima întâlnire" sau când ai ieşit de la coafor sau frizerie şi vrei să te bucuri de noua freză. Dacă eşti la plajă sau la nudişti poţi să stai liniştit, nu păţeşti nimic. Atunci nu te "decorează". Aşa că încă odată am sa-l înjur pe Murphy. În vremuri căcăcioase, întâmplări căcăcioase.

Vă doresc o zi căcă...pardon...frumoasă!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu