28 ianuarie 2009

Ce fac românii în situaţii de criză


Cum "rătăceam" pe net, găsesc această imagine sugestivă pentru situaţia în care se află românii în acest moment. Aceşti tineri (viitorul ţării) după o noapte de chefuit, probabil prin Vama Veche, după cum reiese din decor şi culoarea pielii, au rămas fără bani. După un brainstorming s-au hotărât să pună în aplicare "meseria" la care se pricep ei cel mai bine. He he...nu vă gândiţi la prostii, mă refeream la cerşit. Ştim cu toţii că în ziua de azi, acei cerşetori ce stau cu mâna întinsă, nu mai au succes, adică "afacerea" lor e în faliment. În UK se acordă şi certificate de liberă practică pentru cerşetori, adică intră în legalitate, dar pentru a obţine un astfel de certificat trebuie să faci ceva, în general să ai un talent (poţi cânta la un instrument convenţional sau neconvenţional, reciţi, pictezi, desenezi etc). Mai pe româneşte, trebuie să prestezi un serviciu, fie el cât de mic. Nu mai merge să stai cu mâna întinsă. Te duci pe stradă, îţi deschizi "taraba", adică scăunelul, cutia milei (acea cutie de carton cu rolul de a atrage "investiţii") şi cartonul pe care este scris mesajul ce ţine loc de reclamă şi te apuci de prestat. Pe principiul "o mână o spală pe alta", în cazul lor e vorba de limbă... cred... aceşti tineri au deschis o astfel de "afacere". După cum se vede şi în poză, ei sunt acreditaţi de Ministerul Sănătăţii, sau cel puţin aşa scrie pe carton (daţi click pe poză dacă nu se vede). Se pare că s-au gândit la tot, chiar şi la sănătatea clientelor. Şi ca tacâmul să fie complet, clientele rămân şi cu o amintire imortalizată într-o poză pentru suma de 5000 de lei. Noi sau vechi? Dacă doriţi să vă deschideţi o astfel de afacere să vă gândiţi la o altă idee, pentru că aceasta este marcă înregistrată, cel puţin aşa reiese de pe carton.
Trebuie să fie a dracului de bună berea aia încât să te determine să-ţi deschizi o astfel de "afacere". Cum femeile sunt doritoare de astfel de "servicii", sunt convins că afacerea va fi de mare succes. Problema e că după o zi de muncă, tinerii "afacerişti" vor arăta cam aşa:

"Serviciul prestat de ei" din punctul meu de vedere e o activitate de cuplu, un lucru intim, dar datorită crizei financiare se pare că unii îşi vând şi activităţile intime. Oare ce mai urmează? Ce face alcoolul din oameni!
Acum am să mă aşez în poziţia lotus şi am să meditez, ca un guru adevătat ce sunt, la o idee de afacere.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu