13 ianuarie 2009

Marţi 13...ghinion, pisica neagră

Azi, 13 ianuarie 2009, o frumoasă zi de marţi. E frumoasă pentru mine, pentru că în jurul meu văd numai panicaţi. Fraţilor, ce aveţi? De ce vă faceţi atâtea griji? Ce mare chestie e şi cu superstiţiile astea? Din punctul meu sunt doar ritualuri păgâne păstrate cu "sfinţenie" până în zilele noastre.
Un coleg îmi spune:
- Azi trebuie să avem grijă, e Marţi 13!

Marţi, adică 3 ceasuri rele (3 ore) şi 13 cifră fatidică, blestemată. Împreună realizează combinaţia "fatală". Haideţi fiţi serioşi! Măi panicaţilor, gândiţi-vă la acel om care stă într-un spital lângă patul copilului. Copilul are cancer în fază finală şi nu mai are mult de trăit. Pentru acel om toate ceasurile sunt rele. Nu mai contează dacă e marţi sau 13, pur şi simplu e o zi blestemată. Acel om speră într-o minune, iar copilului nu-i este frică de moarte. Acel copil este pregătit să treacă pe celălalt mal al râului Stix, este pregătit de întâlnirea cu luntraşul Charon, iar voi vă temeţi de "3 ceasuri rele".
Numărul 13 în Caballa este asociat Şarpelui, Dragonului, Satanei şi Criminalului, dar totodată în creştinism este atribuit Fecioarei Maria, a cărei menire este să zdrobească ţeasta Satanei. Este, de asemenea, numărul eternei reîntoarceri, al ciclicităţii, al spiralei, al perpetuei reînnoiri, care supune cosmosul unor permanente mişcări şi oscilaţii. Este simbolul unei fiinţe care îngenunchează în faţa tronului divinităţii: 1 în faţa lui 3. ACUM ÎNŢELEGEŢI? NU ARE PUTERI MAGICE. E DOAR UN SIMBOL INCULŢILOR.
Pisica neagră asociată cu încarnarea diavolului. Măi "întârziaţilor", Diavolul, adică Lucifer (care vine din latină de la LUX FERIS şi înseamnă purtător de lumină) era cel mai frumos înger creat de Dumnezeu. Când a fost pedepsit, i s-a luat lumina şi i s-au taiat aripile pentru a nu se mai putea întoarce în Rai. NU E URÂT ŞI NICI NU ARE NEVOIE DE ÎNCARNĂRI. Poate să apară în forma lui naturală şi toate femeile ar fi în limbă după el. CAPISCI? Ce treabă are o biată mâţă că s-a născut neagră? De ce trebuie să aruncaţi cu pietre în ele? Sunt creaţia lui Dumnezeu, ca şi voi. De ce scuipaţi, faceţi trei paşi înapoi şi porniţi pe alt drum? Ritualuri prosteşti. Mâţa aia poate e leşinată de foame şi vine spre voi cu speranţa că obţine şi ea ceva. Voi fugiţi ca dracu de tămâie.
Dacă sunteţi la volanul maşinii, pe o stradă cu sens unic, şi o mâţă neagră traversează fix prin faţa voastră, ce faceţi? Puneţi frână cu riscu de a face accident cu maşina din spate, dar nu cumva să treceţi peste linia imaginară trasată de mâţă. Stuchiţi în sân ca o babă senilă şi vă chinuiţi să întoarceţi maşina, timp în care ceilalţi şoferi vă bagă.....carne în frigider.
Psssst, am ceva pentru voi: ATENŢIE, VINE MÂŢA
Lăsaţi naibii superstiţiile (SUPERSTÍŢI//E ~i f. 1) Credinţă primitivă în forţe supranaturale. 2) la pl. Ansamlu de astfel de credinţe. 3) Comportament bazat pe credinţa în forţe supranaturale. 4) Credinţă în semne prevestitoare. [G.-D. superstiţiei; Sil. -per-sti-ţi-e] /superstitio, ~onis. fr. superstition Sursa: DEX |) că o să ajungeţi mai rău decât pacienţii de la Spitalul Socola din Iaşi.
După mintea voastră, ce ar trebui să facem cu pisicile negre? Să le omorâm?

DEMENŢILOR.

P.S. : Postul este adresat acelor persoane care exagerează cu superstiţiile.

2 comentarii:

  1. Bai,am un motan negru si-mi pare rau de el cat sufera azi . Toata lumea care intra in casa il scuipa parca il vede pe dracu' . Asta doar azi,pentru ca de maine parca ii dispare culoarea....nimeni nu-l mai baga inseama.

    RăspundețiȘtergere
  2. Nici eu nu-i suport pe cei care se comportă aşa cu pisicile negre. Am senzaţia că ei sunt animalele, iar mâţele sunt umane. Eu în locul tău i-aş fi întrebat dacă au prizat ceva sau dacă au nevoie de un distonocalm.

    RăspundețiȘtergere