9 ianuarie 2009

To work or not to work? This is the question!

Sunt adeptul relaxării. Nu fug de ea, ba mai mult, profit cât pot de mult, fiecare om trebuie să se relaxeze, să-şi încarce bateriile,dar nu suport leneşii, mai ales cei de la birou.
Şi pe principiul "Cine-i harnic şi munceşte are tot ce vrea, cine-i prost şi leneveşte are tot aşa." o colegă de birou, vine în această dimineaţă la mine şi îmi spune:
- Trebuie să extragem din baza de date informaţiile cu privire la contractele x, trebuie să calculăm bla bla, şi trebuie să facem un raport pe tot anul din care să rezulte ...etc
Mă uit la ea ca vaca-n ţeavă, nu înţelegeam ce vrea de la mine.
- Păi se găsesc toate în (nu pot să dau numele soft-ului pentru că e reclamă şi mă pedepseşte prin lege), iar ce nu se găseşte acolo se poate calcula foarte simplu în Excel.
- Da, dar trebuie să facem cât mai repede cu putinţă.

De fapt "trebuie să facem" înseamnă că eu trebuie să fac şi ea să privească şi să lenevească. Aici nu mai poate fi vorba de relaxare, e lene pură amestecată cu neştiinţă sau poate prostie. OK, nu ştii să faci ceva, nu-i nici o problemă, nimeni nu se naşte geniu, dar măcar roagă-mă frumos să te ajut. Nu veni cu texte de genul ăsta cu "trebuie". NU, nu "trebuie" nimic. Dacă vreau te ajut atunci am să te ajut, dacă nu îţi zâmbesc frumos şi îţi spun:
- Aceste atribuţii nu fac parte din fişa postului.
Adică mai pe româneşte, mă defecalizez pe nasul tău de puturoasă. Eşti atât de lenesă încât, atunci când te apucă necesităţile, ai fi în stare să trimiţi un coleg de birou să se pişe în locul tău.
Puţi fato a lene de la o poştă. Sunt convins că faci dragoste doar în poziţia legionarului şi stai ca o scândură la soare, să nu depui nici un pic de efort. Să-ţi păstrezi neuronii pentru bătrâneţe ca să nu uiţi cum te cheamă, unde locuieşti sau cum să te ştergi la cur.
Sau aş putea să-ţi spun:
- Nu am fost informat cu privire la acest raport.
Adică tot pe româneşte, ce treabă am eu cu rahatul ăsta? De ce te iei de viaţa mea?
Mai există varianta:
- De ce nu-i ceri şefei să te trimită la un curs de perfecţionare?
Adică, pe înţelesul tău, eşti tufă de Veneţia, dusă cu pluta pe Amazon, ţii umbră pământului de geaba.
Acum, în timp ce scriu aceste rânduri, nesimţita mă intreabă dacă am făcut ceva la raportul ăla şi dacă am timp să ne ocupăm. Nu am timp, tocmai scriu pe blog despre tine. Asta cred că nu a înţeles că mă doare-n dos de raportul ei. Nu ştii să vorbeşti şi să-ţi respecţi colegii, nu vezi nimic. Du-te la un curs de comunicare, dacă vrei să obţii ceva, că eşti varză.

P.S. Scuzaţi limbajul, dar sunt nervos.

3 comentarii:

  1. Pai asa se intampla nu sti? Trebuie sa fi exploatat la maxim adica ei sa ia banu' gros si tu care muncesti pana dai afara si le faci lor treaba trebuie sa iei salariul ala de furnica. Cam asa merge treaba pe aici :(

    P.S. Dragut blogul tau ;)

    RăspundețiȘtergere
  2. `Neata!Bine le mai zici uneori :))... mi-ai schimbat gustul cafelei amare intr-o cafea dulce-amaruie
    P.S Nervii nu fac bine la sanatate!
    O zi fara nervi iti doresc :)!

    RăspundețiȘtergere
  3. Mi-au trecut nervii, dar am zile în care îmi vine să le strâng de gât. Sexul feminin predomină la mine în departament, la fel şi puturoşenia

    RăspundețiȘtergere